Skip to content
Animals Top
Home>Animals>Birds>Landfowl
Animal Profile IUCN: LC

Megapodius nicobariensis

Megapodius nicobariensis,Nicobar Scrubfowl

The Nicobar Scrubfowl (Megapodius nicobariensis) is a large and medium-sized bird with two subspecies.Nicobar megapods are omnivorous and eat a wide variety of foods on the forest floor. Shy and mysterious, but can perch in small trees and fly short distances, not long distances. Good long race, fas

Landfowl
Scientific Name
Megapodius nicobariensis,Nicobar Scrubfowl
Length
About 43 cm
Weight
595-1021g
Lifespan
No textual research information is available
IUCN Status
LC
Advertisement

Table of Contents

    The Nicobar Scrubfowl (Megapodius nicobariensis) is a large and medium-sized bird with two subspecies.

    b8014a90f603738d2471498aba1bb051f819ec5b_ nine ray image converter. JPG

    Nicobar megapods are omnivorous and eat a wide variety of foods on the forest floor. Shy and mysterious, but can perch in small trees and fly short distances, not long distances. Good long race, fast speed is difficult to catch up. Like other megapods, they incubate their eggs naturally in large burial mound-shaped nests. It is also the most westerly of the 19 megapods.

    Listed on the International Union for Conservation of Nature (IUCN) 2016 Red List of Threatened Species ver 3.1 - Vulnerable (VU).


    Protect wild animals and eliminate wild meat.

    Maintaining ecological balance is everyone's responsibility!



    At a glance

    Profile Details

    Key characteristics, appearance, and habitat information.

    Traits & Behavior

    It is the most westerly of the 19 megapods

    Appearance

    尼科巴冢雉是一种大中型鸟类,体长43厘米,体重595-1021克。

    Distribution & Habitat

    Country of origin: Central and lowlands of Nicobar Islands, India; Regional extinction: Myanmar.
    The habitat is dense forest.

    Quick answers

    Megapodius nicobariensis FAQs

    Follow your curiosity

    Keep Exploring Animals

    Read more about animal biology, compare similar-looking species, or browse the animal encyclopedia.